Projek Buku Koleksi Beribu-Ribu Pantun UiTM Di Hatiku

Semua warga AAGBS dipelawa untuk mengambil bahagian: Koleksi Beribu-Ribu Pantun UiTM Di Hatiku
  • Terbuka kepada keluarga UiTM yang terdiri daripada Pengurusan Tertinggi, staf, pelajar, alumni dan pesara.
  • Pantun yang disumbangkan adalah berkisarkan nostalgia, sejarah dan perkembangan UiTM bagi memenuhi tema buku yang bakal diterbitkan iaitu koleksi pantun UiTM Di Hatiku.
  • Pantun yang disumbang akan dikategorikan mengikut kategori berikut:
    i. Pantun cinta
    ii. Pantun jenaka
    iii. Pantun ilmu/nasihat
    iv. Pantun kasih sayang
    v. Pantun kias dan ibarat
  • Pantun yang dihasilkan dan disumbangkan mestilah karya asli dan baharu dengan memenuhi ciri-ciri pantun Melayu seperti berikut:
    i. Pantun empat (4) kerat
    ii. Jumlah suku kata antara lapan (8) hingga dua belas (12) suku kata
    iii. mempunyai rima pantun
    iv. mempunyai pembayang dan maksud
  • Pantun yang dihasilkan boleh dihantarkan melalui pautan berikut@
  • Tempoh penghantaran pantun adalah bermula 3 Januari 2022 sehingga 4 April 2022.
  • E-Sijil akan diberikan kepada penyumbang pantun.
  • Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi ahli jawatankuasa seperti berikut:

Sunday, 29 September 2024